НОВИНИ

"Семейство Симпсън" предрече победата на Доналд Тръмп

Непосредствено след избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените щати, социалните мрежи разпространиха необичайно пророчество. Оказва се, че преди 16 години анимационният сериал "Семейство Симсън" е предрекъл избирането на Тръмп за държавен глава. Пред изданието "Холиуд рипортър" сценаристът на епизода Дан Грийни коментира, че навремето това му е изглеждало последната логична стъпка преди Америка да удари дъното.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
15:53, 09.11.2016
11713
Чете се за: 00:43 мин.
По света

19 март 2000 година - сериалът "Семейство Симсън" не само предрича, че Доналд Тръмп ще се кандидатира за президент. Той имитира и почти дословно интериора в "Тръмп тауър", където анимационният Доналд слиза с ескалатор под възгласите на симпатизантите си. 16 години по-късно истинският Тръмп ще направи същото в компанията на последната си половинка Мелания и невероятно, но факт - ще помаха с ръка по идентичен начин.

По-нататък в анимационния филм се говори, че Америка е изпаднала в огромен дълг в резултат на мандата на Тръмп. Епизодът се казва "Барт в бъдещето". Тръмп вече не е президент, защото е победен от сестрата на Барт - Лиса. Като негов наследник в Белия дом, Лиса и съветниците й си блъскат главите в Овалния кабинет в търсене на отговор как да изведат страната от икономическата криза.

"Както знаете, ние наследихме голяма дупка в бюджета от президента Тръмп. Колко лошо е положението?"
"Разорени сме."
"Страната е разорена, как е възможно това?"

Помолен за коментар сценариста на епизода Дан Грийни обясни, че като обръща поглед назад, вижда филмчето като предупреждение за Америка. По думите му персонажът на Тръмп е избран, защото той е бил най-логичният президент на една полудяла Америка. От анимационното шоу декларираха още, че в този смисъл тяхното пророчество вече преминава отвъд сатирата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ужасни условия в детско отделение на МБАЛ-Русе
Ужасни условия в детско отделение на МБАЛ-Русе
Мелания Тръмп: от Словения до Америка
Мелания Тръмп: от Словения до Америка