НОВИНИ

Сергей Лавров: Москва е солидарна с Мадуро

Венецуела мести европейския офис на нефтената си компания от Лисабон в Москва. Русия изрази солидарност с президента на страната Николас Мадуро. Това стана на срещата на руския външен министър Сергей Лавров с венецуелския вицепрезидент Делси Родригез.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:43, 01.03.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Кремъл увери Каракас в подкрепата си.

Сергей Лавров, външен министър на Русия: В сегашната ситуация бих искал да изтъкна, че президентът Путин изпраща своята подкрепа и солидарност на своя колега и приятел президента Николас Мадуро.

Лавров смята, че Венецуела е изправена пред безсрамна намеса във вътрешните ѝ работи.

;

Делси Родригез съобщи,че европейското представителство на венецуелската национална петролна компания в Лисабон се мести в руската столица в рамките на сътрудничеството с „Газпром“ и „Роснефт“. Според Родригез, Западът не дава необходимите гаранции за активите на страната ѝ.

Делси Родригез, вицепрезидент на Венецуела: Съединените щати и сходните им страни лишават Венецуела от финасовите ѝ ресурси.

Вашингтон блокира венецуелски активи за 7 млрд. долара и ще отслаби санкциите, ако опозиционният лидер Хуан Гуайдo поеме контрола върху венецуелската национална петролна компания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йенс Столтенберг в България: Светът трябва да се подготви за несигурност
Йенс Столтенберг в България: Светът трябва да се подготви за несигурност
1 милион долара за информация за сина на Осама бин Ладен
1 милион долара за информация за сина на Осама бин Ладен