НОВИНИ

Сергей Станишев: Никой няма право да се меси в българския политически живот

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев, заяви в "Още от деня", че информацията за забраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат на територията на Турция го смущава, както и други неща, които са се случили в българо-турските отношения напоследък.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
18:56, 11.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
сергей станишев никой право меси българския политически живот

Станишев заяви, че е прочел в медиите, че имало огромен натиск върху български депутати, членове на ДПС от страна на турското посолство и турската държава със заплахи. Според него българската държава трябва много категорично да заяви на Турция като наша съседна държава, че това не е начина по който се изграждат добри междусъседски отношения. Никой няма право да се меси в българския политически живот на която и да е партия. Въпросът опира до национален суверенитет.

;

На въпрос на водещия Димитър Цонев нарушена ли е стабилността в управлението на държавата Станишев посочи, че вътрешната нестабилност е била заложена изначално от субекти, които са толкова разнородни по програма, по виждания, по неща които заявяваха, преди изборите , а направиха точно обратното. Станишев подчерта , че винаги е твърдял че тази коалиция е коалиция на сделката и на статуквото. Това, което го притеснява, че самото управление постоянно генерира скандали вътрешни, което не е добре за държавата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Излизат новите по-разбираеми фактури на Топлофикация
Излизат новите по-разбираеми фактури на Топлофикация
Делян Пеевски: Ако такава забрана е налице, позицията на Доган е правилна
Делян Пеевски: Ако такава забрана е налице, позицията на Доган е правилна