НОВИНИ

По случая "Беър Грилс": издадени са 3 акта, предстоят проверки

Развитието по случая с нарушенията при заснемането на филма на Беър Грилс у нас. "Национален парк Рила" е съставил три акта на българската компания, организирала заснемането на филма, заради кадрите, в които се вижда как Беър Грилс плува в езеро, пали огън и ловува животни. Предстои по трите акта да бъдат издадени наказателни постановления, с които да се определи размера на санкцията.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
20:16, 22.02.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Дори международната преса забеляза този случай и излезе със заглавия, че Беър Грилс ще бъде глобен, защото преди две години е ял жаби в България. Темата влезе и в CNN, където природозацитници коментираха, че не бива животни да бъдат избивани заради "игрички на оцеляване".

От официалната информация по случая обаче става ясно, че засега Беър Грилс няма да бъде глобен. Актове са издадени само на българската компания, която е организирала заснемането на филма. Санкцията предстои да бъде определена. Тя може да достигне 10 000 лева. Но може и да бъде обжалвана. Засега компанията отказва да коментира случая. Изчаква проверката да приключи. От парк "Рила" обаче остават категорични, че са предупредили за всички правила.

Красимир Андонов, директор на Национален парк „Рила": Изрично е опоменато да не се пали огън, да не се убиват животни, както и да не се и улавят и да не се навлиза в езерата. И твърдят, че охраната им е присъствала на снимките. Тези служители са били там, издали са предупредителен протокол. По време на самото същинско заснемане на филма не са заснети тези кадри. Най-вероятно това се е случило или преди, или след заснемането на филма.

За всичко това предстои вътрешна проверка. И докато резултатите от нея не станат ясни, всички заглавия, които казват, че Беър Грилс е в опасност, са просто спекулация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продавачка на плодове и зеленчуци победи НАП
Продавачка на плодове и зеленчуци победи НАП
Екшън в центъра на София: 17-годишен без книжка и дрогиран рани трима полицаи
Екшън в центъра на София: 17-годишен без книжка и дрогиран рани трима полицаи