НОВИНИ

Сериозни щети по железопътната инфраструктура в Япония

Свръхскоростна железопътна мрежа на японския остров Кюшу е сериозно засегната от продължаващата серия земетресения. Според съобщение на железопътна компания линиите са сериозно повредени на най-малко 100 места. Трусовете на острова продължават вече пети ден.

Георги Петров
от Георги Петров
06:46, 18.04.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
сериозни щети железопътната инфраструктура япония

В основата на един от пероните на пострадала гара са паднали 20 бетонни греди, на друго място линия е повредена от паднала тръба, а между две железопътни станции са се пукнали едновременно 25 опори на голям мост. Сериозно са засегнати и няколко депа и сервизни центрове.

Заради продължаващите вторични трусове досега експерти не са успели да огледат цялата транспортна инфраструктура, включително електрическите съоръжения, сигнализацията и бариерите. Министерството на транспорта очаква, че щетите ще се окажат много по-големи след извършването на допълнителни проверки.

Земетресението с магнитуд 7,3 по скалата на Рихтер на остров Кюшу от 15 април доведе до гибелта на 42 души, а броят на хоспитализираните е над 2 хиляди. Според местните сеизмолози следващата седмица може да се очакват нови силни земетресения в региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не замразиха добива на петрол
Не замразиха добива на петрол
Транспортният министър ще се срещне с превозвачи
Транспортният министър ще се срещне с превозвачи