НОВИНИ

Сериозно повишение на парното и топлата вода в няколко български града от 1 юли

Сериозно повишение на парното и топлата вода в няколко български града и минимално поскъпване на тока в страната от 1 юли. Това стана ясно, след като в КЕВР бяха обсъдени новите цени, предложени от регулатора.

Николай Минков
от Николай Минков
15:40, 31.05.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

За абонатите на ЧЕЗ в Западана България електричеството ще се повиши с 1,7 на сто, за клиентите на EVN в Югоизточна България - с 1.8 на сто, а на ,,Енерго про" в североизточна с 2,6 %.

Според предложените цени от КЕВР парното най-драстично ще поскъпне в Бургас - с близо 9%, в Плевен с над 6, в Перник с повече от 4 на сто. За столичани увеличението е близо процент и половина. За пловдивчани обаче топлофикационната услуга ще поевтинее с малко над 4%.

Обсъдените днес цени за парното и топлата вода могат да се променят след 11 юни, когато "Булгаргаз" ще внесе искането си в регулатора за поскъпване на синьото гориво с цели 16%.

Иван Иванов, председател на КЕВР: Ние, разбира се, ще го разгледаме много внимателно, но истината е, че това е суровина, която е външна за страната ни. Идва с фиксирана цена на границата на България и когато цената там се промени, ние сме длъжни да я отразим по подходящия начин. Каква ще бъде тя, аз не мога да коментирам към момента, защото все още не е завършил срокът, в който "Булгаргаз" изчислява тази цена.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избраха нов временен кмет на Младост
Избраха нов временен кмет на "Младост"
Теменужка Петкова: Има два варианта за строеж на АЕЦ “Белене”
Теменужка Петкова: Има два варианта за строеж на АЕЦ “Белене”