Ким Йо-чен е в официалната делегация на Пхенян, която ще присъства на церемонията по откриването на Олимпийските игри.

Ким Йо - чен - новата загадъчна фигура на Пхенян. За нея се знае, че е около 30 - годишна и че е в много добри отношения с брат си - Ким Чен ун. Тя навлезе в политическия живот на Северна Корея миналата година, след като беше представена на Политбюро.

За първи път се показа по държавните медии през декември 2011 година - на погребението на баща си. През същата година южнокорейски журналисти я засякоха на концерт на Ерик Клептън в Сингапур.

Ким Йо-чен е първият член на управляващата фамилия в Пхенян, който посещава Юга от войната през 1953-та година. Тя е в черния списък на Съединените щати и няма право да напуска страната си. По настояване на Сеул обаче Вашингтон отмени ограничението по време на Олимпиадата

Фактът, че Ким Чен ун изпраща сестра си в Южна Корея дава надежди, че Северна Корея е готова на преговори и на компромиси. Технически двете държави все още са в състояние на война. Утре Ким Йон-чен ще се срещне с южнокорейския президент.

Севернокорейската делегация пристигна в Южна Корея с частния самолет на севернокорейския лидер. Комитетът на Съвета за сигурност на ООН разреши пътуването и временно отмени санкциите към един от членовете на делегацията.

Севернокорейската делегация пристигна в Южна Корея

Севернокорейската делегация пристигна в Южна Корея

Високопоставена севернокорейска делегация, включващата сестрата на лидера Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, пристигна в Южна Корея за церемонията по откриването...