Заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров е признал частично вината си пред германските съдебни власти. В близките дни предстои екстрадицията му от Германия, съобщиха за "По света и у нас" от прокуратурата и Апелативния съд в град Целе. След извършените разследващи и съдебни действия е установено, че няма причини, които да препятстват екстрадирането. Северин Красимиров ще бъде върнат у нас най-вероятно с редовен полет до София в средата на следващата седмица. След това ще бъде конвоиран до следствения арест в Русе. Подробности вижте от кореспондента ни Мария Стоянова.

Предполагаемият убиец на Викторя Маринова не е изразил никакви възражения срещу своето изпращане в България. Това съобщава прокуратурата на град Целе в прессъобщение, изпратено до БНТ в Берлин. Обвинението е дало своето разрешение за връщане. Въпреки че законовият срок в този случай предвижда до 10 дни, се очаква съвсем скоро отвеждането на заподозрения в България. И още:

"По време на разпитите той отчасти е признал деянието, в което е обвиняем. Разкрил е, че на сутринта на 06.10.2018 в парк край дунавския брят в Русе, под силно влияние на алкохол и дрога е ударил в лицето млада и непозната дотогава за него жена заради случайно възникнала кавга помежду им. След това я е вдигнал и хвърлил в храстите. Отрича да е имал намерение за убийство, както и да е изнасилил и ограбил жената. След това изявление няма данни за политически мотиви".

Апелативният съд в град Целе обръща внимание, че българските правосъдни органи обвиняват задържания, че първо е изнасилил и след това убил телевизионната водеща, а после е взел мобилния ѝ телефон и бижута.

Още вчера от правосъдното министерство на провинция Долна Саксония заявиха за "По света и у нас", че няма пречки пред екстрадицията на заподозрения.

Няма никакви пречки за връщането в България на Северин Красимиров

Няма никакви пречки за връщането в България на Северин Красимиров

Процедурата по екстрадицията на заподозрения за убийството на Виктория Маринова придобива бърз развой. Прокуратурата в град Целе съобщи за "По света...