Уличеният като убиец на журналистката Виктория Маринова в Русе Северин Красимиров е вменяем и ще бъде предаден на съд - констатираха специалистите. Окръжната прокуратура в крайдунавския град ще внесе обвинителен акт срещу него, като ще поиска най-тежките наказания за двете престъпления - изнасилване и убийство. Окръжната прокуратура в дунавския град ще внесе обвинителен акт срещу него, като ще поиска най-тежките наказания за двете престъпления - изнасилване и убийство. Очакванията са това да се случи в рамките на около 2 месеца, когато трябва да приключат всички необходими действия по досъдебното производство.

Русе

Заключението на петорна съдебномедицинска психиатрична експертиза е, че Северин Красимиров има лека умствена недостатъчност, но е разбирал какво прави и може да носи наказателна отговорност за деянията си.

Георги Георгиев, окръжен прокурор на Русе: Тяхното становище е, че той е импулсивна личност и че действията му и в конкретния случай не са предварително планирани, а по-скоро са резултат на силна емоция и на нестабилната му личност, която е склонна да намира изход от подобни ситуации чрез агресивно поведение.
Кремена Колицова, прокурор в Окръжна прокуратура - Русе: Това е допълнение на извършеното тук в Русе съдебномедицинско освидетелстване на обвиняемия.

До момента са разпитани 30 свидетели и са назначени 19 експертизи.

От прокуратурата уточниха, че няма доказателства, които да сочат връзка между престъплението и работата на Виктория Маринова, като административен директор и водещ в русенска телевизия.

Преместват Северин Красимиров в психиатрията към затвора в Ловеч

Преместват Северин Красимиров в психиатрията към затвора в Ловеч

Окръжният съд в Русе разреши 20-годишният Северин Красимиров, обвинен за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, да бъде преместен от с...