Северна Корея е извършила изпитания на ракети с малък радиус на действие, съобщи Сеул. По-късно беше уточнено, че става дума за снаряди.

По първоначални оценки на Юга, изстреляните обекти са прелетели между 70 и 200 километра и са паднали в Японско море. Подобни тестове не нарушават ангажиментите на Пхенян да не изстрелва междуконтинентални ракети и да не провежда ядрени взривове, но се тълкуват като сигнал към Вашингтон.

Според наблюдатели те са израз на нарастващото нетърпение на Севера по американската позиция за вдигане на икономическите санкции само при сериозни стъпки към ядрено разоръжаване. Съединените щати и Южна Корея обявиха, че анализират данните за днешната стрелба.

Сеул призова Пхенян да преустанови действията, пораждащи напрежение на Полуострова. Миналия месец Северът съобщи за тестове на тактическо оръжие в присъствието на Ким Чен Ун. Те бяха първи по рода си след безрезултатната му среща на върха с Доналд Тръмп във Виетнам през февруари.

Лидерът на Северна Корея присъства на изпробването на ново оръжие

Лидерът на Северна Корея присъства на изпробването на ново оръжие

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е присъствал на изпробването на ново тактическо управляемо оръжие. Това съобщава държавната севернокорейска информа...