НОВИНИ

Северна Корея нарече речта на Тръмп пред ООН „кучешки лай“

Външният министър на Северна Корея Ри Йонг-хо нарече речта на американския президент Доналд Тръмп пред ООН „звук на кучешки лай“, предава BBC. Този коментар на външния министър е първата официална реакция на страната към речта на Тръмп.

северна корея нарече речта тръмп оон кучешки лай
bnt avatar logo
от БНТ
09:58, 21.09.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света

В коментар за лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, Доналд Тръмп заяви пред Общото събрание на ООН, че „Човекът с ракетите е поел по самоубийствен курс за себе си и за режима си“. В отговор на това изказване севернокорейският външен министър заяви пред репортери в централата на ООН в Ню Йорк, че „изпитва съжаление към помощниците [на Доналд Тръмп]“.

Ри Йонг-хо, външен министър на Северна Корея: Имаме поговорка - „дори кучетата да лаят, парадът си върви“. Ако [Тръмп] е искал да ни изненада със звука на лаещо куче, има какво да се желае още.

Външният министър на Северна Корея ще направи изявление пред Общото събрание на ООН в петък.

Междувременно, Южна Корея одобри да изпрати помощ на стойност 8 млн. долара на Северна Корея, след като Китай предупреди, че ситуацията на Корейския полуостров е сериозна. Това решение не беше посрещнато добре в Южна Корея, като рейтингът на президента Мун Джае-ин пострада, предава Ройтерс. Министерството на обединението на Южна Корея заяви, че политиката на изпращане на помощ няма да се влия от геополитическото напрежение със Севера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приеха промените в Закона за управление на средствата от еврофондовете
Приеха промените в Закона за управление на средствата от еврофондовете
Община Русе се надява на евро пари, за да укрепи Сарайския мост
Община Русе се надява на евро пари, за да укрепи Сарайския мост