НОВИНИ

Северна Корея отказва диалог със САЩ, докато не развие ракетните си системи

Северна Корея не е заинтересована от дипломатически диалог със САЩ докато Пхенян не успее да създаде междуконтинентална балистична ракета, способна да стигне Източното крайбрежие на САЩ, съобщи американският телевизионен канал CNN, позовавайки се на информация, получена от неназован севернокорейски източник. Той заявил пред канала, че Пхенян не се отказва от дипломацията по принцип, но за момента времето за това още не е дошло.

северна корея отказва диалог сащ докато развие ракетните системи
bnt avatar logo
от БНТ
23:30, 16.10.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

„Преди да водим преговори с администрацията на Тръмп, искаме да изпратим ясен сигнал, че КНДР притежава надеждни отбранителни и нападателни възможности за противодействие на всяка агресия от страна на САЩ“, цитира каналът източника си.

Според CNN той е казал, че става въпрос за създаване на междуконтинентални балистични ракети, които да могат да стигнат до Източното американско крайбрежие. Пхенян също така смята да проведе и наземно ядрено изпитание и да тества подобна ракета, която да може да стигне до американския остров Гуам в Тихия океан.

По думите на севернокорейския служител едното или и двете изпитания могат да бъдат проведени по време на съвместните военноморски учения на САЩ и Южна Корея. Те започнаха днес и ще продължат 10 дни, като съвпадат по време с азиатската обиколка на президента Тръмп следващия месец, отбелязва CNN.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потвърдено: Антъни Джошуа няма да се бие с Кубрат Пулев
Потвърдено: Антъни Джошуа няма да се бие с Кубрат Пулев
Двама каталунски лидери са оставени в ареста
Двама каталунски лидери са оставени в ареста