Северна Корея предупреди САЩ, че споразумението, подписано миналата година в Сингапур, в което една от основните точки е ядреното разоръжаване, е пред провал.

В ефира на държавна телевизия, водещият изчете становище на Министерството на външните работи, в което се казва, че документът е в риск, ако Вашингтон продължи да настоява Пхенян "едностранно да се откаже от ядрените си оръжия".

Споразумението беше подписано по време на първата среща между Ким Чен-ун и Доналд Тръмп преди около година в Сингапур. Двустранните отношения и ядреното разоръжаване бяха сред акцентите в документа.

Посланието идва в момента, в който южнокорейски медии твърдят, че лидерът на Северна Корея е започнала екзекуции и чистка след неуспешната втора среща с американския президент във Виетнам, през февруари тази година.

Дни след тази информация, един от дипломатите, за които се предполагаше, че са порицани, се появи на публично място с лидера Ким Чен-ун.

Междувременно Държавният департамент на САЩ обяви награда от пет милиона долара за сведения за нарушение от страна на Пхенян на наложените му санкции. Рестрикциите влошават и без това тежкото икономическото положение на Северна Корея.

Смятан за изпратен в трудов лагер дипломат се появи на концерт с Ким Чен Ун

Смятан за изпратен в трудов лагер дипломат се появи на концерт с Ким Чен Ун

Високопоставен севернокорейски политик, за когото се твърдеше, че е въдворен в трудов лагер, изненадващо се появи на концерт заедно с лидера Ким Чен У...