НОВИНИ

Северна Корея: Проведохме успешен опит на междуконтинентална балистична ракета

Северна Корея твърди, че е провела успешен опит на междуконтинентална балистична ракета, предава БиБиСи. По-рано днес САЩ и Япония обявиха, че Пхенян е направил опит на балистична ракета, която е паднала в Японско море.

северна корея проведохме успешен опит междуконтинентална балистична ракета
bnt avatar logo
от БНТ
09:51, 04.07.2017
Чете се за: 00:43 мин.
По света

За пръв път Северна Корея твърди, че е провела успешен опит на междуконтинентална балистична ракета, която има възможност да достигне щата Аляска в континенталната част на САЩ, отбелязва БиБиСи. Британската телевизия припомня, че напоследък Пхенян е увеличил ядрените и балистичните си опити, с което си увеличава гнева на международната общност.

В извънредна информационна емисия по севернокорейската държавна телевизия говорителка съобщи, че КНДР успешно е изстреляла междуконтинентална балистична ракета „Хуасон 14“, предава БГНЕС.

Според южнокорейската армия Северна Корея е изстреляла ракета със среден обсег, но разследва вероятността да е междуконтинентална.

Според експерти, цитирани от БиБиСи, Северна Корея няма способността да насочи междуконтинентална ракета по конкретна цел или да направи достатъчно малка ядрена бойна глава, която да ракета да пренесе.

На 7-ми и 8-ми юли предстои среща на Г-20, на която ще се обсъди и въпросът със Северна Корея.

; ;

В туитър американският президент Доналд Тръмп потвърди за балистичния опит на Северна Корея и изрази надежда Китай да наложи още по-голям натиск върху Пхенян, за „да се спрат тези глупости“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна поредният кръг от преговорите за Сирия в Астана
Започна поредният кръг от преговорите за Сирия в Астана
Серията земетресения в Македония продължава
Серията земетресения в Македония продължава