Отстраниха фирмата, която изпълняваше ремонта на булевард „Константин Величков“. Тя ще понесе и парични санкции, защото е вложила некачествени материали. От организацията „Спаси София“ са изпратили сигнали в прокуратурата и ОЛАФ, че материалът, използван за виброизолационна подложка на новите релси по ул. „Граф Игнатиев“ е подменен след приемането на проекта. Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев обясни, че не става дума за подменени материали с цел спестяване на средства, а за изцяло ново проектиране, тъй като първоначалният проектант на релсовия път бил направил недопустими неточности и грешки.

София

Заместник-кметът по транспорта беше категоричен, че разликата между двата материала за виброизолация на трамвайното трасе на ул „Граф Игнатиев“ е 50 цента на квадратен метър и не цената е била водеща за избора.

От организацията „Спаси София“ обаче уточниха, че сигнализират не за лошо качество, а за нарушаване на Закона за обществените поръчки - заради промяна на материали след приет проект.

Борис Бонев „Спаси София“: Когато фирма „Джи пи груп“ печели търга с друг материал, който отговаря на изискванията на търга, се прави тази подмяна и „Джи пи груп“ в крайна сметка в трасето влагат материала, заради който ПТС е отстранена.
Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта, Столична община: На мен ми е абсолютно все тая коя фирма изпълнява обекта и коя фирма е доставчик на материалите, нашата основа задача е обектът да се изпълни качествено и в срок.
Възложиха контрол на контрола при ремонтите на ул. "Граф Игнатиев"

Възложиха контрол на контрола при ремонтите на ул. "Граф Игнатиев"

Има сериозни забележки към работата на строителния надзор при ремонта на ул. "Граф Игнатиев", призна кметът на София Йорданка Фандъкова. При открити д...

"Джи Пи Груп" се оттегля от спечелена обществена поръчка в София

"Джи Пи Груп" се оттегля от спечелена обществена поръчка в София

"Джи Пи груп" се оттегля от спечелена обществена поръчка за ремонт на трамвайни релси. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на...

Евгени Крусев уточни, че са се позовали на член от договора на общината с фирмата изпълнител. Промяна е била необходима, за да се постигне максимална гаранция на релсовия път от 10 години. Това е станало по настояване на столичния електротранспрот. Те са дали сигнал, че показателите на релсовия път не само не са се подобрили, а дори са се влошили.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта, Столична община: В кривата на „Алабин“ и „Графа“, по първоначалния проект трамваите щяха да се блъскат челно.

Затова е свикан експертен съвет от 29 души, който е издал протокол за преработване на проекта. Първото обособено трасе за градски транспорт по бул. „Констатнтин Величков“ също не върви по план, освен забавяне на проекта са установени и некачествени материали и изпълнителят е глобен и отстранен.

Ще има ли промяна в конкурса за ремонта на столичния площад „Света Неделя“?

Ще има ли промяна в конкурса за ремонта на столичния площад „Света Неделя“?

Кметът на София Йорданка Фандъкова се среща утре с представители на Камарата на архитектите. Работната среща е заради искането на камарата за промяна...

Столичната община отговори на критиките за ремонта на центъра на София

Столичната община отговори на критиките за ремонта на центъра на София

От столичната община отговориха на общественото недоволство за начина, по който се изпълнява ремонта в центъра на София. Зам.-кметът по транспорта обя...