НОВИНИ

СГС намали гаранцията на Живко Мартинов на 20 000 лв.

СГС намали гаранцията на бившия депутат Живко Мартинов от ГЕРБ, около когото избухна скандалът „Суджукгейт”, от 45 000 лв. на 20 000 лв., като прие, че мярката за неотклонение “Парична гаранция” е била взета правилно, но нейният размер е бил завишен, съобщиха от съда. Съдията се мотивира с това, че по досъдебното производство са приложени единствено доказателства за имотното състояние на обвиняемия, но не и за цялото му имуществено положение.

bnt avatar logo
от БГНЕС
19:08, 11.08.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
сгс намали гаранцията живко мартинов 000

От внесените материали не може реално да се направи задължителната преценка за съразмерност между определения размер на мярката “Парична гаранция“ и действителното имуществено положение на обвиняемото лице.

„Мярката за неотклонение “Парична гаранция“ може да бъде наложена единствено в съответствие с имущественото положение на обвиняемото лице. В тази връзка обаче, водещият разследването неправилно е преценил, че с оглед на обществената опасност на деянието и начина на извършването му, целите на мярката за неотклонение в конкретния случай, биха били постигнати с определяне на парична гаранция в по - висок размер, за която обаче няма данни да е била съобразена с доходите на обвиняемия“, пише в определението.

В случая съдът не може да събира доказателства, а следва да се произнесе единствено на базата на предоставените му такива от досъдебното производство. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва състезание на проекти във връзка с българското европредседателство
Започва състезание на проекти във връзка с българското европредседателство
Тръмп доволен от съкращаването на американски дипломати в Русия
Тръмп доволен от съкращаването на американски дипломати в Русия