НОВИНИ

СГС ще гледа делото срещу Любомир Димитров - Гребеца

Софийският градски съд ще гледа делото срещу Любомир Димитров - Гребеца от групата за отвличания "Наглите".

сгс гледа делото любомир димитров гребеца
bnt avatar logo
от БНТ
06:06, 01.06.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Той е обвинен в убийството на Юлиян Лефтеров и Иван Пайнавелов - също членове на "Наглите". Според обвинението първото покушение е извършено по време на мнимото отвличане на самия Лефтеров, което е било организирано съвместно с жертвата.

Второто убийство е заради неуреден финансов спор. Любомир Димитров - Гребеца излежава присъда от 10 години затвор като част от групата за отвличания "Наглите".

Преди дни обаче стана ясно, че Софийският градски съд е постановил Гребеца да бъде освободен предсрочно заедно с още един от членовете на престъпната групировка.

От прокуратурата ще обжалват предсрочното освобождаване на двамата. Правосъдният министър Цецка Цачева пък обяви, че ще внесе промени в закона, въвеждащи проследяването с електронни гривни на предсрочно освободените.

Преди да бъде разбита през 2009-а, бандата "Наглите" успя да похити 12 души, сред които бизнесмена Киро Киров, изпълнителният директор на "Литекс" Ангел Бончев и съпругата му Емилия, синът на бившия транспортен министър Вилхелм Краус - Михаил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблемите с пътната безопасност ще бъдат обсъдени на работна среща в МВР
Проблемите с пътната безопасност ще бъдат обсъдени на работна среща в МВР
13 военни загинаха при катастрофа на хеликоптер в Турция
13 военни загинаха при катастрофа на хеликоптер в Турция