И тази година в навечерието на Великденските празници Щабът на Военноморските сили във Варна отвори врати за традиционния си благотворителен базар. Инициативата е на военните моряци. Събраните средства ще бъдат предоставени на Фондация "Деца на Българската армия".

Варна

Щандовете на благотворителния базар бяха отрупани със сладки и солени изкушения, ръчно изработени сувенири от военнослужещи и цивилни служители на военния ни флот.

контраадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили: Най-важното е всеки с нещо да се чувства съпричастен, защото е най-важното в тези дни да отворим сърцата си за добрината, за радостта, за удоволствието да можеш да дариш, да дадеш на другия да споделиш това, което имаш.

Със събраните средства ще бъдат подпомогнати 10 семейства на военни моряци, загинали или пострадали при изпълнение на воинския си дълг. А останалата част от парите ще бъдат дарени на Фондация "Деца на Българската армия".

Пенка Господинова, председател на Общофлотската синдикална организация: Надявам се, че носи само положителни емоции най-вече на дечицата, защото всичко, което правим, го правим предимно и основно за тях.

Благотворителната кампания беше подкрепена финансово от общинската и от областната администрация, Варненската и Великопреславска митрополия, както и от много фирми.