Евентуалното опрощаване на над един милион и половина лева дължими наеми за общински жилища в квартал „Столипиново“ и „Шекер махала“ нажежи страстите в Пловдив. От ВМРО определиха намерението като предизборен популизъм. Впоследствие от община Пловдив опровергаха появилите се в някои сайтове твърдения за опрощаване на сумата и обявиха, че ще си търсят парите от длъжниците.

Пловдив

Натрупаните дълговете са за над три милиона и половина лева. Обитателите на общински жилища на улица „Сокол“ обясниха, че плащат ,когато могат.

Ангел Колев: Имах дългове натрупани, обаче направих разсрочено заплащане. Плащам по 115 лева на месец.

Милка Рангелова: Редовно не мога да плащам, един месец плащам, два месеца не мога да плащам, безработна съм, мъжът ми изкарва два-три лева на ден.

От общината опровергаха твърденията, че са поискали опрощаване на дълговете, заради големите загуби натрупани през годините.

Ангелина Топчиева- главен секретар на община Пловдив: Нямаме виждане да отписваме такива задължения. Редно е общината като един добър стопанин да търси всичките тези несъбрани вземания.

Кметът на район „Южен“ и председател на ВМРО в Пловдив Борислав Инчев обаче обяви, че дори обсъждането на подобна идея е недопустимо.

Борислав Инчев- председател на ВМРО- Пловдив: Всички трябва да са равни пред закона. Когато обаче в изборна година на поне два вида избори някой се опитва по подобен начин да трупа симпатии, а защо не и някакви по-други мераци да има, това няма как да бъде допуснато.

Според общинския съветник Айри Мурад дълговете трябва да бъдат опростени заради недобрите условия на живот в общинските жилища. Той добави, че сам щял да внесе предложението.

От ВМРО заявиха, че ако има такова предложение и то бъде прието, ще го обжалват в съда.