Транспортната комисия в Европарламента днес ще заседава за спорния пакет "Мобилност". От българска страна има внесено предложение за изтеглянето му от работата на Европарламента.

Вижте повече от прякото включване на Милена Кирова.

Българските евродепутати са изискали да се свика заседание на Транспортната комисия, възползвайки се от възможността, когато има спорни въпроси и смяна на състава на Европарламента, да се разгледа отново пакетът "Мобилност".

Ако се съберат достатъчно гласове, той може да се върне обратно за разглеждане. Ако българските евродепутати обаче не успеят да убедят своите колеги, ще се премине към по-нататъшно разглеждане на промените в пакета.

Българските представители са категорични, че пакет "Мобилност" не поставя всички превозвачи в равни условия и е дискриминиращ спрямо държавите от периферията на ЕС.

Хронологията до този момент показва, че преговорите по въпроса винаги са били на кантар, така че дали днес ще има развръзка и дали тя ще е в полза на българските превозвачи, предстои да разберем.

Подробности за заседанието на Транспортната комисия следете в емисиите "По света и у нас"!

Транспортната комисия в Европарламента ще заседава за пакета "Мобилност"

Транспортната комисия в Европарламента ще заседава за пакета "Мобилност"

Транспортната комисия в Европарламента гласува пакета "Мобилност". От българска страна има внесено предложение за изтегляне на спорния пакет от работа...