НОВИНИ

Ще бъде направена ревизия на концесионния договор на мина "Черно море"

Теменужка Петкова коментира и затварянето на бургаската мина "Черно море". Тя заяви, че в министерството са разбрали в петък за намерението на концесионера да затвори рудника, но уточни, че не може да се меси в намеренията на частна компания. Според министър Петкова, ще бъде направена ревизия на концесионния договор и ще бъдат водени разговори с освободените миньори.

направена ревизия концесионния договор мина черно море
bnt avatar logo
от БНТ
15:35, 11.04.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Бургаската мина "Черно море" спира работа от днес и 280 миньори остават без прехрана. Миньорите десетки пъти протестираха срещу забавените си заплати, но като причина за това винаги са изтъквани нередовните плащания на ТЕЦ-Сливен към бургаското предприятие.

Теменужка Петкова-министър на енергетиката
"Знаете че това са частни дружества и това са решения на частните собственици. Това което Министерството на енергетиката ще направи е на първо място да направим ревизия на запасите за да видим запасите, които има тази мина, дали са достатъчни и ако това е така ние ще изпълним своите ангажименти по закон. Ще пуснем нов търг и ако се яви инвеститор който желае да продължи концесията ние ще я предоставим."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Достъпът до брюкселското летище е затруднен
Достъпът до брюкселското летище е затруднен
Кола падна в река до Разлог
Кола падна в река до Разлог