Гратисен период за преминаване по Северната скоростна тангента без винетен стикер за леки коли е договорила кметът на София Йорданка Фандъкова с ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура". Още на 2-ри януари Фандъкова очаква да се постигне споразумение за изключване на тангентата от списъка на пътищата, за които е нужна винетка.

"Постигнахме договореност да има гратисен период, така че хората да посрещнат спокойно Нова година и да се чувстват също така спокойни първите дни, докато приключим с преговорите и подпишем съответните споразумения", уточни още столичният кмет.

Фандъкова поясни, че към момента на територията на Столичната община обстановката е спокойна и предпразнична. На площад "Княз Александър I" се подготвя сцената за концерта "Сцена под звездите", на който са поканени всички софиянци и гости на столицата, които са решили да посрещнат Нова година под открито небе. Събитието ще се излъчва и в ефира на БНТ от 22 ч.

Северната дъга на Околовръстното на София - без винетка засега

Северната дъга на Околовръстното на София - без винетка засега

Преминаването през Северната дъга на Софийския околовръстен път ще бъде без винетка. По този начин жителите от крайните северни квартали на София ще п...