НОВИНИ

Ще има ли импийчмънт на Доналд Тръмп?

В сряда трябва да стане ясно дали разследването срещу американския президент Доналд Тръмп е събрало достатъчно доказателства, които могат да доведат до импийчмънт. За тогава е насрочено първото заседание на правната комисия към американската Камара на представителите. От Белия дом обявиха, че нито президентът, нито неговият адвокат ще присъстват на заседанието.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
12:41, 02.12.2019
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Разследването за импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп навлиза в нова фаза. Комисията по разузнаване в Камарата на представителите започва преглед на доклад с обобщение на данните от разследването, а в случай, че има достатъчно доказателства, е възможно да бъде задействана процедура по импийчмънт.

Изслушанията започват в сряда, но от Белия дом обявиха, че няма да изпратят свой представител.

Според адвоката на Доналд Тръмп - Пат Чипилоне, целият процес по имптийчмънт е "несправедлив", а първото изслушване умишлено е насрочено за дата, на която е ясно, че президентът няма да може да присъства. В това време той ще бъде в Лондон за среща на върха на НАТО. От екипът му си запазват правото да участват на последващи изслушвания.

Джерълд Надлър, председател на съдебната комисия: Белият дом продължава да злоупотребява с правомощията си. Очевидно е, че се правят опити да се прикрият престъпления.

Доналд Тръмп е обвинен в опит за оказване на натиск върху чуждестранни лидери. Той отхвърля обвиненията и определя целия процес като "лов на вещици". В случай, че доминираната от демократи долна камара на Конгреса гласува за отстраняването му, Тръмп ще настоява да бъде разследван и от Сената, където мнозинство има Републиканската партия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китайски панди не се трогват от снега
Китайски панди не се трогват от снега
Започна 25-тата конференция за климата в Мадрид
Започна 25-тата конференция за климата в Мадрид