Министерството на финансите подготвя и тази година коледни добавки за пенсионерите, както и допълнителна помощ за енергийно бедните, съобщи финансовият министър Владислав Горанов. По думите му окончателно решение за пенсиите ще бъде взето до средата на следващия месец. Социалният министър Бисер Петков обясни, че за планираната допълнителна помощ за отопление ще са необходими близо 21 млн. лева, като около 200 хиляди души ще получат по 100 лева заради увеличението на цените на горивата и тока.

Владислав Горанов, министър на финансите: От трансферите за държавното обществено осигуряване е реалистично да се очакват спестявания, което да даде възможност на правителството в тази посока. Предполагам че до средата на следващия месец ще имаме яснота, така или иначе, ако се стигне до подобно решение, то трябва да бъде изплатено с пенсиите през месец декември в началото на декември.


Бисер Петков, министър на труда и социалната политика: Вероятно през месец ноември ще бъдем готови с финализиране на решението, с което на получилите помощ за този сезон, ще бъде изплатена допълнителна сума, а при осигурения допълнителен ресурс от 40 милиона за следващата година още в началото на годината ще обсъдим промени в реда и условията за изплащане на целеви помощи, която както да увеличи обхвата на подпомаганите да увеличи и размера на подкрепата.
КНСБ: Бюджет 2019 е по-добър от всички досегашни в управлението на Борисов

КНСБ: Бюджет 2019 е по-добър от всички досегашни в управлението на Борисов

Министрите на финансите и на социалната политика - Владислав Горанов и Бисер Петков, представят проекта за бюджет за 2019-та пред КНСБ. Както знаете,...