Спецпрокуратурата пое разследването на хакерската атака срещу НАП. Разследва се кибертероризъм. Доказателствата, които разследващите са събрали по време на акцията вчера, дават основание да се предполага, че неправомерното източване на данни от системата на приходната агенция може да е дело на организирана престъпна група. Търговския директор на ТАД груп Георги Янков беше освободен от ареста с парична гаранция от 20 000 лв и с обвинение в тероризъм.

Търговският директор на ТАД груп Георги Янков беше задържан късно снощи след обиск в офиса на компанията.

Антимафиотите от ГДБОП са иззели цялата компютърна техника на фирмата, сървърите и рутерите. Според наши източници разследващите са иззели и много ключове за декриптиране на информация, както и специален криптиращ софтуер.

Източници от разследването твърдят, че собственикът ТАД груп Иван Тодоров също ще бъде привлечен като обвиняем. Той е напуснал България посока Турция преди няколко дни, а от летището край Истанбул е отлетял за Канада. Твърди се, че било планирано отдавна, но разследващи казват, че плановете за това пътуване са придвижени последните дни.

Очаква се прокуратурата да обяви Иван Тодоров за международно издирване като издаде както Европейска заповед за арест, така и червена бюлетина на Интерпол.

Според адвокатите на Кристиян Бойков той е бил призован в специализираната прокуратура за повдигане на коригирано обвинение в 16:30 ч днес. Момчето така и не се появи.

Според наши източници след задържането на търговския директор на ТАД груп Георги Янков всички служители на фирмата са подали заявления за напускане и днес офисът е останал затворен.

189 души са засегнати от изтичането на данни от НАП

189 души са засегнати от изтичането на данни от НАП

След хакерската атака в сървърите на приходната администрация, най-много лични данни са разкрити за 189 българи, съобщиха от НАП. Специалисти от прихо...