Всички членове в комисията по отбрана в Народното събрание подкрепят искането на министър Красимир Каракачанов за увеличаване на заплатите на военнослужещите, това каза председателят на комисията генерал Константин Попов по време на честванията на 25-ата годишнина от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.

Карлово

Ген. Попов посочи, че се предвижда държавата да отпусне около 100 милиона лева за повишаване на трудовите възнаграждения на личния състав в армията.

Ген. Попов каза, че увеличението предвижда да бъде с 100 лева и нагоре в зависимост от категорията на всеки военнослужещ. Командирът на карловската бригада каза, че на последния конкурс за 300 свободни места са се явили едва 30 души.

Ген. Константин Попов - председател на ПК по отбрана в НС:
"Този финансов ресурс, който ще бъде отпуснат за личен състав на министерство на отбраната, една част от него трябва да отиде и за попълване на бройките за предлагане на нови места, въпрос за това дали има желаещи, ще видим какъв ще е резултатът от увеличаване на възнагражденията."
Бригаден генерал Пламен Йорданов:
"Истина е, че няма ли добро заплащане, няма ли достатъчно патриотично в хората, няма как и ние да попълним нашите редици. В момента бригада е на едно добро ниво окомплектована, но все по-често срещаме трудностите с набирането на допълнителен войнишки състав."