НОВИНИ

Ще има ли промени в критериите за безплатни храни в училище?

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев заяви, че вероятно ще има диференциран подход и включване на родителите в обсъждането на критериите за доставките на безплатни храни за най-малките деца в училищата. Той обясни, че е необходим стриктен контрол на качеството и повече средства. Ще има ли промени и какви, чуйте отговора на министър Вълчев.

bnt avatar logo
от БНТ
18:10, 10.11.2017
Чете се за: 00:35 мин.
Още
Красимир Вълчев - министър на образованието: Ние не можем общи изисквания да поставим. Имаме различни училища. Има училища, където учениците от по-добри семейства в много от случаите ходят закусили на училище. За тях е по-важно да бъде нещо малко, но здравословно. Има училища, където са повече социално слабите ученици. За тях е по-важно да има повече калории. Ние ще търсим диференциран подход и включване на родителите в обсъждането. Имаме нужда от повишаване на качеството и увеличаване на средствата.
Кристина Сидерова -народен представител: Озадачена съм от това, което чух, че ще търсите диференциация. Едни деца, които са по-бедни, ще ядат това? А други които са по-богати, нямали нужда. Вярвам, че това е някаква грешка в изказа и не го мислите сериозно, защото е много страшно. И не чух отговор на въпроса дали ще се увеличат средствата. Защото сега се падат по 48 ст. на дете.
Красимир Вълчев - министър на образованието: Ние не сме готови с предложение. Може диференциацията да е за финансирането на едно дете. Имаме възможност част от тези средства да се използват за обедно хранене.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 10 ноември с поглед във времето
На 10 ноември с поглед във времето
Още два случая на измамени по телефона от мними полицаи в Кюстендил
Още два случая на измамени по телефона от мними полицаи в Кюстендил