НОВИНИ

Ще има още наказани по случая „Харманли“

Комисията, проверявала случая в Харманли за пътно произшествие с участието на бащата на президента, е установила, че са допуснати обстоятелства, които са довели до грубо нарушение на квалификацията на произшествието. Служителите на МВР не са декларирали върху тях да е оказван политически натиск.Това каза на брифинг в МВР главен инспектор Росен Рапчев.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
20:07, 07.09.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Автоконтрольорът, който е уволнен, не е предприел всички необходими действия, за да документира и обезопаси мястото на произшествието, каза Росен Рапчев.

гл. инсп. Росен Рапчев - отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция": Реално ние установяваме, че при толкова много хора, както видяхте и толкова много свидетели, той не е изискал сведения от тези очевидци и най-вече не се е позовал на възможността да прегледа видеозаписа, който ние вече като го прегледахме, и ни се изясни реалната обстановка.

След проверката на случая от Областната дирекция на МВР в Хасково, на Георги Радев е издаден акт за установяване на административно нарушение.

гл. инсп. Росен Рапчев - отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция": Прегледано е пътното произшествие наново от служители, взети са отношения с наказване на водача на моторното превозно средство, който не пропуснал движещият се в път с предимство водач.
;

Участникът в произшествието с триколката също има акт.

гл. инсп. Росен Рапчев - отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция": Защото неправилно се движи по пътното платно. Същият е трябвало да се движи най-вдясно на пътното платно или - виждате, че има пешеходна пътека.

Бившият кмет на Харманли е допуснат на местопроизшествието, без да е участник или свидетел. По думите на Рапчев, той нямал работа при полицаите.

Младен Маринов - главен секретар на МВР: Към останалите служители, към които са констатирани различни нарушения на организацията на работа, вътрешно-ведомствени, са предприети действия по дисциплинарни наказания в различна степен.

Главният секретар на МВР уточни, че степента на наказанията е в компетенцията на областния директор на МВР в Хасково.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Провал на преговорите между Сърбия и Косово в Брюксел
Провал на преговорите между Сърбия и Косово в Брюксел
Намушканият кандидат за президент в Бразилия е без опасност за живота
Намушканият кандидат за президент в Бразилия е без опасност за живота