Според синоптиците, по празниците времето у нас ще бъде доста динамично, като значителни валежи не се очакват. През предстоящите 3 почивни дни най-топло ще е на 24 декември, когато на много места дневните температури ще са между 10 и 13 градуса.

През следващите 3 почивни дни се очаква сравнително меко време, с по-силни ветрове в Северна и Източна България.

На 24 декември ще бъде най - приятно за разходки навън и в планината, с максимални температури до 13 градуса.На Коледа дневните температури ще са между 0 и 5 градуса, а в последния почивен ден ще бъде най - студено.

Красимир Стоев - синоптик: През нощта на Рождество Христово вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух.Много бързо в Северна България и по високите полета на Западна дъждът ще премине в сняг.
Колко пари ще изхарчим за коледните празници?

Колко пари ще изхарчим за коледните празници?

Българите ще похарчат над една четвърт от месечния си доход по Коледа, показват изчисленията на икономисти. Най-много средства ще отидат за нови дрехи...

От трите почивни дни почти без валежи ще е на Бъдни вечер. На Коледа ни очакват валежи от дъжд и сняг, а със застудяването на времето, на 26 декември на много места в страната ще вали слаб сняг.

Красимир Стоев - синоптик: В последния ден от Коледните празници ще е студено, ветровито. Валежите ще са в процес на спиране, но самия вятър, особено в Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще създава условия за образуване на преспи и навявания. Затова е добре всички, които се прибират от Коледните празници, да тръгнат по-рано.
Откриват ски сезона в Чепеларе с безплатен лифт

Откриват ски сезона в Чепеларе с безплатен лифт

На 22 декември за всички любители на зимните спортове и снежната планина ще отвори врати ски зона Мечи чал. През целия ден гостите на Чепеларе, ще мог...

След Коледа, до края на годината зимата няма да отстъпи. Сутрешните температури ще падат до -7°, но ще е почти без валежи.

А какви са прогнозите за Нова година? Заради динамиката на времето в цяла Европа до края на годината, синоптиците все още не са категорични дали ще има сняг и какво точно ще бъде времето в новогодишната нощ.Това, което отсега е сигурно е , че сериозни снеговалежи по Нова година няма да има.

Синоптиците обещават, че по празниците температурите в Гърция и Турция ще са с поне 5, 6 градуса по-високи отколкото у нас. Така че всички, които обичат по-топло време, могат да се насочат към южните ни съседи.

​Над 530 000 българи тръгват на път за коледните и новогодишните празници

​Над 530 000 българи тръгват на път за коледните и новогодишните празници

От тях 110 000 са в чужбина. Данните са на Института за анализи и прогнози в туризма. Кои са предпочитаните дестинации у нас и по света, колко ще ни с...