НОВИНИ

Ще изнасяме млечни продукти за Китай

След няколко месеца България ще може да изнася млечни продукти за Китай. До края на юни ще бъде приключена техническата процедура. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева на пресконференция в Агенцията по безопасност на храните.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
14:04, 13.01.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
изнасяме млечни продукти китай

Тя припомни, че още миналата година страната ни откри павилион в една от безмитните свободни търговски зони. До края на януари ще изпратим мостри на млечни продукти на всички търговци, които са проявили интерес.

Предстоящата търговия с млечни продукти с Китай стана възможна и се ускори значително след посещението на българска правителствена делегация в страната миналата година.

Десислава Танева - министър на земеделието и храните: Пазарният потенциал на страната е необятен и огромен и всичко е въпрос на маркетинг и на представяне на бизнеса и продуктите ни. Ролята на държава е да направи възможна тази търговия. Одобрението за това, че ние сме в състояние като Агенция по безопасност на храните да гарантираме качеството на продукта, който изнасяме, вече е прието. То беше важното и финала на една такъв процедура.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
111 бежанци бяха спасени от удавяне в р.Марица
111 бежанци бяха спасени от удавяне в р.Марица
108 души са задържани при мащабна специализирана полицейска операция
108 души са задържани при мащабна специализирана полицейска операция