Режисьорът на отличения с Оскар „Зелената книга“, иска да направи филм по житейската история на българския актьор от екипа. Димитър Маринов разказа за предложението на Питър Ферели на среща с български фенове в Дома на киното.

Актьорът Димитър Маринов е решил да изчака преди да приеме новото предизвикателство.

Димитър Маринов - актьор: Ако българин или българка има интерес - побързайте. Защото, ако на мен ми се направи предложение в България, ще се обадя на Питър Ферели и ще му кажа „На добър час“.

Той има и важно условие за проекта:

Ще помоля този, който реши да го направи, моето име да не е там. Да не е животът на Димитър Маринов, а да е животът на един човек, минал през нещо по този начин.
Димитър Маринов: Българският негативизъм е поетичен, не е реален

Димитър Маринов: Българският негативизъм е поетичен, не е реален

Винаги съм бил спонтанен човек, заклет авантюрист, предизвикателството е това, което е важно. Не съм избягал от България, излязох от нея заради авантю...

Няма никакво значение от къде си и кой си. Защото за всеки един човек животът му е важен точно толкова, колкото е важен за всеки друг. Аз съм актьор! Но в живота аз съм си Димитър.

Наградата за мен беше самия процес. Самата работа в този филм. Това е приказката - приказката е в този момент, в който ти работиш. Всичко останало е резултат на тази свършена работа - дали ще е „Оскар“, дали ще е тостер - това няма абсолютно никакво значение. За мен е една статуетка и нищо повече, която между другото тежи 2 килограма.

Другото, което има значение за актьора, е това, което остава след статуетката и след шума.

Денят след Оскарите, беше 25-и, който е рожденият ден на жена ми. И аз живея на 130 километра от Лос Анджелис. Аз скочих в колата, за да дойда до къщи, за да ѝ кажа „Честит рожден ден“ и да се прегърнем за всичко, което се случи. И познайте какво беше. Точно 5 минути:
- Честит рожен ден.
- Да, мерси.
- Оскарите?
- На добър час. Ето това е листа за пазаруване. Прането е в пералнята знаеш какво да направиш.

Това е след Оскарите... семейството.

Което винаги остава с приоритет.


Димитър Маринов пред БНТ: Няма по-страшно нещо от носталгията

Димитър Маринов пред БНТ: Няма по-страшно нещо от носталгията

Няколко дни след Оскарите и малко преди да се върне в България, Димитър Маринов даде специално интервю за БНТ, в което говори за трудностите, проектит...