НОВИНИ

Ще обновяват кортовете в парка "Заимов"

Спортната площадка в парка “Заимов” ще бъде изцяло обновена до една година, заяви кметът на район “Оборище” Васил Цолов. От пролетта тази част от красивия столичен парк пустее, а жителите се притесняват, че може да се е появил инвеститорски интерес да се строи в зелената площ.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
20:05, 29.08.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Проверка в столичния район “Оборище” установи, че инвеститорски интерес наистина има, но строителното разрешение, което Общината е издала, е за реновиране на тенискортовете и постройката със съблекални и кафене.

Васил Цолов, кмет на район Оборище
"Разрешението за строеж гласи преустройство и ремонт на спортна база, район “Оборище”, да извърши предвидения в одобрения проект строително-монтажни работи, което означава да се разрушат старите непригодни постройки и на тяхно място да се изградят нови, които ще бъдат по височина и по обем по-големи, просто ще бъдат по-урбанистични и по-удобни за ползване."

Освен новата постройка с бани, съблекални и кафене, ще има 1 покрит тенискорт и 4 открити. Строителното разрешение е в сила от 3-ти този месец, а инвеститор е фирмата “София Рикриейшън”. Строителните работи при подобен проект подължават до месец два, обясни кметът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наблюдателят Мария Габриел определи изборите в Габон като непрозрачни
Наблюдателят Мария Габриел определи изборите в Габон като непрозрачни
Орден Стара планина - първа степен за посланика на Русия Юрий Исаков
Орден "Стара планина" - първа степен за посланика на Русия Юрий Исаков