НОВИНИ

Ще отпадне ли мониторингът над България - коментар на Илхан Кючюк и Емил Радев

Ще отпадне ли мониторингът над България? Темата коментираха в студиото на "Сутрешен блок" евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк и евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.Вижте във видеото

bnt avatar logo
от БНТ
09:49, 08.11.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Краят на мониторинга е добрата новина за България и ние, като политическа сила в опозиция, многократно сме заявявали, че България и всички български евродепутати трябва да бъдат обединени по няколко критерия, за да постигнат определени цели, каза евродепутът от ДПС Илхан Кючюк.

По думите му основният критерий е демократичността на тези политически сили. Сред основните цели за България трябва да са влизането на страната ни в Шенген, в Еврозоната, отпадането на мониторинговия механизъм и пакетът "Мобилност 1", каза Илхан Кючюк.

Евродепутът Емил Радев заяви, че България е изпълнила абсолютно всички 17 критерия, които 2017-та година са бяха поставени.

Емил Радев, евродепутат от ГЕРБ: 12 години продължи този механизъм. България е на коренно различно ниво на развитие от 2006 г., когато беше договорен този механизъм.

Евродепутатите коментираха и решението на президента Румен Радев да не подпише указа за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор.

Според Емил Радев това е било очаквано.

Според евродепутата от ДПС Илхан Кючук единствено компетентните институции имат правото да тълкуват подобни решения и би било грешка политиците да коментират процедурата по избора.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френската полиция премахна два мигрантски лагера край Париж
Френската полиция премахна два мигрантски лагера край Париж
НС прекрати пълномощията на 6 депутати, които са кметове или общински съветници
НС прекрати пълномощията на 6 депутати, които са кметове или общински съветници