НОВИНИ

Ще получи ли справедлива присъда нападателят на д-р Албена Гагова от "Шейново"?

Защитата на д-р Албена Гагова от АГ болница "Шейново", която беше нападната след успешно израждане на бебе, все още не е получила официална информация за разследването от прокуратурата. Това заяви в "Денят започва" адвокатът на пострадалата Иван Петров. Според него, това е порочна практика, защото го лишава от възможността да представи свои доказателства и свидетели.

bnt avatar logo
от БНТ
07:41, 16.10.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В четвъртък д-р Гагова и нейният адвокат са призовани за предявяване на материалите по разследването. Обвиненият Владимир Стоянов е освободен с мярка "подписка" в средата на септември. Обвинението срещу него е за лека телесна повреда, но според адвокат Петров трябва да бъде преквалифицирано в средна телесна повреда, тъй като при нападението доктор Гагова е изгубила съзнание. Той ще поиска нова съдебно-медицинска експертиза, както и разпит на нови свидетели, сред които д-р Таня Андрева и директора на болница "Шейново".

Иван Петров, адвокат: Нямаме достъп до материалите от досъдебното производство. Има порочна практика - в момента на извършване на престъплението... В последния момент научихме, че прокуратурата е готова да внесе обвинение за лека телесна повреда, а ние не сме съгласни с това. Не е направена повторна експертиза, не са разпитани преки свидетели като д-р Таня Андреева. Има определени пропуски. Владимир Стоянов е освободен на 17 септември. Разбрахме от медиите, за да предприемем мерки за защита. Ако се промени обвинението, можеше да остане до 8 месеца задържането под стража, а с това обвинение - до 2 месеца. Квалификацията е за нападение над лекар. Ако остане тази квалификация, то тогава по закон прокуратурата ще прекрати наказателното производство и ще внесе в съда с предложение за налагане на административно наказание - глоба.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Големи горски пожари обхванаха Иберийския полуостров
Големи горски пожари обхванаха Иберийския полуостров
Социалдемократите печелят регионалните избори в Германия
Социалдемократите печелят регионалните избори в Германия