Бургазлии са против увеличението на билета на градския транспорт в града. Предложението е на общинския превозвач "Бургасбус" и ще бъде разгледано от общинските съветници на следващото заседание. Ако бъде прието, то тогава билетът за градския транспорт от един лев ще стане един 1.30 лв от първи ноември.

Бургас

От Общинския превозвач казаха, че цената на билетите не е променяна от 2010 г. Това увеличение се налагало, защото през годините горивото е увеличавано многократно и в момента предприятието не може да си покрие разходите.

Петко Драгнев, управител на "Бургасбус": Пакетът от една кошница, която с най-необходимите части, които гарантират качеството и сигурността на пътуването, се е повишила с 57% за тези години. Ползването на климатиците в автобусите през летния период вози до 35 000 лева на месец повече разход.

Хората, обаче смятат, че цената е завишена много и не отговаря на заплатите, които получават.

На среща на общинските превозвачи от големите областни градове е решено да се внесе писмо до парламента с искане държавата да плаща пълния размер на намалението, което транспортните фирми правят за учениците, пенсионерите и хората с увреждане.

Петко Драгнев, управител на "Бургасбус": Държавата задължава превозвачите да правят намаление 20% на картите за пенсионери и 30% за ученици, но не компенсира в пълен размер това намаление.