Малки търговци и превозвачи на горива заплашиха да запалят бензиностанциите и автомобилите си, ако се приеме законът за горивата, чийто вносител е депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров. Текстовете минаха на първо четене, а негодуванието срещу тях не спира.

Ще фалира ли масово малкият бизнес с горива и какво следва, ако законът се приеме - темата в "Още от деня" коментираха Симо Симов и Владислав Симов, членове на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива.

По думите им, текстовете на закона са лобистки, обслужват интересите на големите компании и целят да премахнат конкуренцията. Няма картел, има монопол на пазара, обясниха търговците на дребно.Те са категорични, че ако законът бъде приет, цените на горивата неминуемо ще се повишат.

Няма да внасяме политически момент в нашия протест. Ние се обърнахме към всички политически сили, към всички парламентарни групи, за да потърсим подкрепата им, обясниха търговците на горива. Не сме против закона, всъщност смятаме, че той е закъснял, но е необходима дискусия по текстовете, допълниха те.

За втори ден търговци на горива протестираха под прозорците на властта

За втори ден търговци на горива протестираха под прозорците на властта

Малки и средни търговци на горива готвят пътна блокада в страната и по граничните пунктове в петък. Днес те излязоха за втори ден на протест пред проз...

Ще се опитаме да привлечем и други браншови организации и към нашите искания и да провокираме национален протест, категорични са търговците.

БНТ покани вносителя на закона Емил Димитров за участие в разговора, но той заяви, че не може да присъства, защото е ангажиран с коалиционен съвет именно по темата за горивата.

Законопроектът за горивата скара "Обединени патриоти"

Законопроектът за горивата скара "Обединени патриоти"

Законопроектът за горивата скара и коалиционните партньори от Обединените патриоти, след като изправи едни срещу други малките и големите търговци в б...