Поредно заседание по мегаделото КТБ - днес продължи безпрецедентното четене на обвинителния акт.От май миналата година до сега са прочетени едва половината от 5-е хиляди страници от обвинителния акт.

Заради законодателни промени обаче четенето може да приключи по-скоро от очакваното - те влизат в сила от петък. С измененията отпада практиката диспозитивът на обвинителния акт да се чете в съдебната зала от прокуратурата. Процесът вече ще започва с изготвен от прокуратурата доклад.

Дали промените ще бъдат приложени в делото за присвояване на милиарди от КТБ, ще бъде решено от съдебния състав на 5 февруари, за когато е насрочено следващото заседание.

Константин Симеонов - адвокат: Съдът е този, който ще реши как ще продължим, но да прекъснеш една процедура по средата и да я почнеш от начало, моето мнение е, че не е правилно.
Антоанета Софрониева - прокурор: В следващото заседание, след като влязат в сила промените, ние ще направим точно това - ще докладваме. Надявам се едно заседание да ни стигне.
Внесоха обвинителен акт срещу квестори на КТБ

Внесоха обвинителен акт срещу квестори на КТБ

Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу квесторите на КТБ Елена Костадинчев и Станислав Лютов. Двамата отиват на съд за нанесени вреди в размер на...