НОВИНИ

Ще се отразят ли протестите в Румъния на трафика към България?

Националната стачка в Румъния не би трябвало да създаде проблеми на трафика на граничния пункт на Дунав мост при Русе, твърдят от Гранична полиция в крайдунавския град.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Даниела Димитрова
08:23, 12.11.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Засега българската служба не е уведомена от румънските си колеги, че в зоната на граничния пункт ще има някакви стачни действия или други мероприятия, които могат да попречат на трафика. В момента на Дунав мост при Русе обстановката е спокойна, няма опашки от чакащи превозни средства. Повечето автомобили, които преминават са тежкотоварни.

За денонощие през пункта средно излизат 700-800 коли, а влизащите от румънска страна са 600. В момента работят всички трасета. Така е от една година. Те са три за леките коли и три за тежкотоварните. Документите се обработват за не повече от минута. При проверката на леките автомобили обаче се въвеждат данните на всички пътници и това отнема около три, четири минути.

Заради близкото разстояние, много русенци използват летищата в Букурещ за пътуване до други дестинации. Така че могат да бъдат спокойни, че ще стигнат навреме за полетите си. Влакът София - Букурещ също се движи по разписание, независимо от обявената стачка в северната ни съседка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви кадри са нужни на бизнеса?
Какви кадри са нужни на бизнеса?
Пет дни в скален капан на 2050 метра височина в Алпите
Пет дни в скален капан на 2050 метра височина в Алпите