НОВИНИ

Ще се разшири ли зелената зона в районите "Лозенец" и "Средец"

Транспортната комисия към Столичния общински съвет гласува разширение на зелената зона в кварталите "Лозенец" и "Средец". Сега предстои Центърът за градска мобилност да разработи схема и разпределение на местата за почасово паркиране, след което решението трябва да се гласува окончателно. Ако няма обжалвания, новите места се очаква да заработят в края на месец септември.

БНТ2-София
от БНТ2-София Владимир Христовски
21:00, 07.06.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

В "Лозенец" разширение на платената зона с 3500 места ще има между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков", "Джеймс Баучер", "Черни Връх" и "Арсеналски". За "Средец" искането е да се паркира платено в участъка между булевардите "Цариградско шосе", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Михай Еминеску" и улиците "Мизия" и "Хан Омуртаг". Според районните кметове това е единственият вариант да се въведе ред в паркинето в двата квартала.

Любомир Дреков, кмет на "Лозенец"
"Желанието на жителите на район Лозенец, особено в долната му част, е да се освободят тротоарите и зелените площи от паркиралите върху тях автомобили."
Мария Ачкова, кмет на "Средец"
"Това е засега единственото решение, което е нормативно възможно и установено като практика."

Над 1100 места ще бъдат разкрити в район "Средец" както и още 30 в района на улица "Цар Иван Асен II". Плановете на кметовете са обхватът на Зелената зона да продължи да се разширява във времето, но това да става постепенно. Предстои предложението да влезе за одобрение на сесията на Столичния общински съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турският парламент прие закон за разполагане на войски в Катар
Турският парламент прие закон за разполагане на войски в Катар
11 задържани при акция на ГДБОП в ДАИ - София
11 задържани при акция на ГДБОП в ДАИ - София