НОВИНИ

Ще се разширят ли правомощията на полицейските органи на "Гранична полиция"?

Като мярка срещу миграционния натиск и незаконното придвижване на мигранти в страната депутатите предлагат полицейските органи на "Гранична полиция" да могат да осъществяват оперативно-издирвателна дейност и разследване на територията на цялата страна - това е записано в промените в закона за МВР, които бяха приети днес.

разширят правомощията полицейските органи гранична полиция
bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 21.09.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Законопроектът регламентира и охраната на обекти от МВР. Идеята, според зам.-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов, е най-вече за охрана на центровете за бежанци от затворен тип.

Чрез поправки и в Закона за движение по пътищата се предлагат по-високи глоби при нарушения на тежкотоварните превозни средства. Поради неефективност на сегашните санкции от 30 до 150 лв. те се вдигат от 500 до 3000 лв. в зависимост от създаването на опасност за движението. Предвижда се и увеличаване на санкциите при спиране на спирки на градския транспорт, но точният размер ще се уточни между първо и второ четене на законопроекта.

Опозицията в лицето на БСП и ДПС отхвърли законопроекта, защото според тях той ще създаде дублиране на функции и хаос в системата. Управляващите отхвърлиха тези опасения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредното нарушение на това кръстовище
Поредното нарушение на това кръстовище
Деца от Пловдив научиха как да ползват безопасно асансьор
Деца от Пловдив научиха как да ползват безопасно асансьор