НОВИНИ

Ще се дестабилизира ли властта след решението на АБВ?

От ГЕРБ определиха Ивайло Калфин като добър експерт, посочиха, че не се съмняват в качествата му, но заявиха, че приемат решението на АБВ за излизане на властта и няма да преговарят с тях.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:44, 10.05.2016
Чете се за: 01:21 мин.
У нас
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: "Насила хубост не става. - Притеснявате ли се за стабилността на мнозинството? - Това, което ме изненадва е, че явно не е имало искреност във всичко това, което сме правили досега. Що се касае до заявената позиция от АБВ, вие знаете, че в много от случаите ние не сме разчитали на тяхната подкрепа".

Управляващите свързаха резкия ход на АБВ с избора на новото ръководство на БСП, което според тях има интерес от дестабилизация на страната.

Цветан Цветанов: "След конгреса и по време на конгреса на БСП, хората, които бяха около новия председател, видно беше, че ще се върви към някакъв такъв ход. Нека да си припомним, че само преди няколко седмици започнаха проучванията за нефт и газ в Черно море. И знаете какво алармира премиерът точно преди месец и половина, че по всяка вероятност точно на база това политическо решение и продължаването за подобни добиви на газ и нефт от Черно море може се очакват политически трусове в политическата ситуация в страната".

Реформаторите заявиха, че за тях участие в правителството с лява партия като АБВ е било доста некомфортно.

Найден Зеленогорски - съпредседател на ПГ на Реформаторския блок: "Не смятам, че има драма от това, че АБВ напускат мнозинството. За нас от Реформаторския блок мога да кажа, че ние изпитваме облекчение, защото вече ще говорим наистина за едно дясноцентристко, патриотично правителство

Мартин Димитров - депутат от ПГ на Реформаторския блок: "Още при самото влизане на АБВ в това правителство аз имах дълбоки резерви, защото те са лява формация - там е Първанов, който защитаваше и създаде въобще идеята за Големия шлем. Нямаха работа в този кабинет, мен ако ме питате, от самото начало. Ще има вероятно предсрочни избори, никой не може да каже това. Това развитие ще можем да го проследим след президентските избори. Те ще покажат кога и дали ще има предсрочни избори.

От Патриотичния фронт не смятат, че управлението е застрашено.

Красимир Каракачанов - съпредседател на ПГ на Патриотичния фронт: "Не се разпада мнозинството, подал е оставка, може би ще се преформатира мнозинството".
Валери Симеонов - съпредседател на ПГ на Патриотичния фронт: "Нашето присъствие в групата подкрепяща правителството зависи единствено от това дали ветото на президента ще бъде прието или ще бъде отхвърлено .Ако бъде отхвърлено ние нямаме проблеми и ще продължим да правим това , което сме правили до момента

От формацията заявиха, че не си правят дребни сметки дали решението на АБВ работи в полза на исканията на Патриотичния фронт.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мирен протест срещу съдия-изпълнител в Русе
Мирен протест срещу съдия-изпълнител в Русе
Финасова грамотност в училище
Финасова грамотност в училище