Ще се създаде работна група, в която ще влязат ВКС, ВСС, прокуратурата и други експерти, която да прецизира текстовете за "неизбежна отбрана" в НК. До края на март работната група трябва да приключи и да внесе законопроект за прецизиране на спорния текст, заяви правосъдният министър Цецка Цачева.

Казусът бе повдигнат след случая с лекаря, който при грабеж уби рецидивист.

Цецка Цачева, министър на правосъдието: Дошло е време да се преосмислятт част от разпоредбите, които сега действат в Наказателния кодекс. Пак повтарям, това, което изрично сподели министър, като се държи сметка за баланса да не се отива от едната крайност до другата.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Защо замълчахме 3 дни попитахте? Аз се колебаех дали изобщо да изляза да кажа нещо, но не можех зареди прокуратурата. А какво знаехме ние? Знаехме само едно нещо за доктор Димитров, че той има незаконно притежавано оръжие. Съжалявам, че много хора и гражданството се заблуди кой е прав и кой е крив в случая и взе една страна, но благодаря отново на тези, които със здрав разум по телевизиите казваха нека изчакаме фактите не са изяснени. Сега вече всички ги знаете, така че моята оценка е, че министерството на вътрешните работи не съобщавахме нищо, не само че нямахме право, а и не знаехме фактите.