НОВИНИ

България ще си сътрудничи с Алтайския край в туризма

Предстои подписване на споразумение за сътрудничество в областта на туризма с Алтайския край. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при разговорите си с Павел Владимирович Дитятев, зам. – председател на правителството на Алтайския край и министър на икономическото развитие и с Евгений Виталиевич Дешевих, началник на Управлението за развитие на туризма и курортното дело, съобщиха от Министерството на туризма.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:26, 10.03.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света
българия сътрудничи алтайския туризма

Те се срещнаха в рамките на работното посещение на българския министър в Русия, по време на международната туристическа борса Интурмаркет 2019. В момента се водят преговори и уточняват детайлите по документа.

Работи се и по организация на форум, насочен към здравния туризъм, информира министър Ангелкова. Това е сфера, в която може много активно да си партнираме с Алтайския край. Руските туристи най-често посещават България през лятото и основно на морето, страната ни обаче е известна и с културно-исторически и зимен туризъм. Министърът посочи още, че може да се разработят съвместни културни- исторически маршрути, които да допринесат за увеличаване на пътуванията.

Представителите на Алтайския край заявиха, че имат интерес към инвестиции в сферата на туризма в България. Те посочиха, че са запознати с богатата ни култура и множеството исторически паметници, които са под закрила на ЮНЕСКО.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историята на политическата фамилия Льо Пен
Историята на политическата фамилия Льо Пен
Вучич обсъди косовския въпрос с патриарх Ириней
Вучич обсъди косовския въпрос с патриарх Ириней