НОВИНИ

Ще спрат ли безумното шофиране новите по-тежки наказания на пътя?

В студиото на "Денят започва" председателят на "Менса България" Христо Радков и Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи коментираха новите по-строги мерки срещу неразумните шофьори с приетите миналата седмица промени в Закона за движение по пътищата.

bnt avatar logo
от БНТ
08:20, 05.12.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Христо Радков - председател на "Менса България": Приетите промени в Закона за движение по пътищата няма да променят статистиката с жертвите - убити и ранени, а ще продължи пълната тенденция по увеличаване на тази бройка. Единственият акцент в тези промени е увеличаване на глобите и нищо съществено - няма анализ, който да насочи промените срещу тези фактори, които водят до най-голяма смъртност на пътя.
Владимир Тодоров - Асоциация на пострадалите при катастрофи: По отношение на по-високите глоби, едно такова механично повишаване не решава проблема. Във въпросните промени има доста нови неща като например свалянето на регистрационните табели и дерегистрирането на автомобил, което се случва за първи път. То цели да се бори и с шофьорите без книжка. Ефективната мярка е именно на момента да свалят тези регистрационни табели. Мисля, че и зимните гуми или гуми, които са поне с 4 мм грайфер, са една необходима мярка през този сезон.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП: И двамата президенти няма да постигнат консенсус за общ служебен кабинет
БСП: И двамата президенти няма да постигнат консенсус за общ служебен кабинет
Расте броят на жертвите от пожара в Оукланд
Расте броят на жертвите от пожара в Оукланд