НОВИНИ

Ще спре ли субсидията за детско-юношеската школа на "Нефтохимик" в Бургас?

Около 300 души - футболисти, деца от школата на "Нефтохимик", родители и фенове тази сутрин се събраха на протест пред залата, в която заседава Общинския съвет на Бургас. Основната причина за недоволството им е намерението на общината да спре субсидията за детско-юношеската школа от следващата година.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
18:24, 28.11.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Според протестиращите липсата на финансиране ще унищожи детско-юношеската школа на „Нефтохимик". В протеста се включиха и десетки фенове на отбора, които пък настояват стадион „Лазур" отново да стане общински.

Христо Стайков - родител: "Безумие е както се изразиха хората от трибуната третия или четвъртия по големина град в България да няма професионален футболен отбор. Да, няма терен, на който да играят. Това е просто абсурд."
Антон: "Ние не го правим за мъжкия отбор, ние го правим за децата на Бургас. Искаме всяко едно дете да знае къде е домът на футбола в този град и той да съществува. Той го има-това е един от най-красивите стадиони и някакви хора са помислили, че могат да правят бизнес на гърба на децата. Това не трябва да се случва. Аз пътувам специално от София, дошъл съм специално за протеста."
Костадин Джамбазов - треньор: "Ние изгонихме хората по стадионите, направихме така, че двата стадиона да нямат нищо общо с град Бургас, да плащаме колосален наем за стадион "Лазур", който беше 12, сега стана 24 хиляди лева на мач и сме принудени да ходим в Българово."

Кметът на Бургас Димитър Николов призова Комисията по спорт да внесе бюджет, който счита за необходим за нормалното функциониране на детско юношеската школа, който да бъде приет от общинските съветници. Относно стадион "Лазур" Димитър Николов уточни, че въпросът със собствеността не е изчистен и трябва да се преговаря с Митко Събев, който по документи е един от собствениците на спортното съоръжение.

Подобен е казуса и с другия стадион - "Черноморец". Там Община Бургас и "Петрол Холдинг" имат по 50%, но холдинга е в несъстоятелност и се управлява от синдици, а делът на Митко Събев е продаден преди няколко години на фалиралата КТБ. Сега стадиона е в разруха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ултрамодерен скенер на летището в Брюксел
Ултрамодерен скенер на летището в Брюксел
Да дариш срещу волята си - масова практика в училища и детски градини в София
Да дариш срещу волята си - масова практика в училища и детски градини в София