НОВИНИ

Ще създаде ли пак проблеми снегът?

Във връзка със синоптичните прогнози за интензивен снеговалеж и рязко застудяване в края на работната седмица, от Агенция пътна инфраструктура заявиха, че имат готовност да работят в режим на влошена метеорологична обстановка. Това увери инженер Георги Златев от АПИ в сутрешния блок на БНТ. И от Пътна полиция обявиха в "Денят започва", че ще упражняват контрол с всичките налични сили и средства.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:24, 03.01.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Директорът на "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ инженер Георги Златев обеща в четвъртък и петък, когато се очаква обилния снеговалеж у нас, пътищата да бъдат почистени и да са проходими при зимни условия. Пътните настилки ще се обработват и превантивно няколко часа преди снеговалежа.

инж. Георги Златев - директор на "Поддържане на пътната инфраструктура", АПИ
Ние имаме над 3000 почистващи машини за цялата страна. Плановете и организацията е направена така, че всяка една област, всеки един район да работи самостоятелно, стига на работата на снегорините да не се пречи допълнително. Това, което се случи в участъка между Карнобат и Айтос, бяха 2 пътнотранспортни произшествия с товарни автомобили, чието отстраняване от пътното платно отнема значително повече време.

И от пътната полиция обърнаха внимание на отговорността на шофьорите - да не се движат с несъобразена скорост при намалена видимост.

гл. инспектор Росен Рапчев - началник сектор "Контрол на пътното движение и правоприлагане" в отдел "Пътна полиция" ГД "Национална полиция"
Апел и към водачите на тежкотоварни автомобили - когато се спира тежкотоварното движение, то се спира не по наше желание, а заради това, че трябва да осигурим на пътнопичстващите машини условия да си свършат работата. Когато един такъв автомобил тежкотоварен влезне и задръсти даден пътен участък, става невъзможно за поддържане на този път от пътнопичистващите машини.

От Пътна полиция заявиха че ще направят всичко по силите си, за да не се повтори ситуацията при снежната буря в района на Карнобат и Айтос.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 80 души вече са подали данъчни декларации
Над 80 души вече са подали данъчни декларации
35% от хората страдат от следпразнична депресия
35% от хората страдат от следпразнична депресия