НОВИНИ

Ще застане ли ГЕРБ зад Делян Добрев?

Тежко заседание на парламентарната група на ГЕРБ тази вечер по казуса с оставката на Делян Добрев. Депутатът я депозира днес следобед в деловодството на Народното събрание. На днешното заседание не е взето окончателно решение как ще гласуват утре депутатите от ГЕРБ. Оставката на Делян Добрев ще е първа точка от дневния ред на утрешното заседание.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:33, 03.10.2017
Чете се за: 01:13 мин.
У нас
Делян Добрев - депутат от ГЕРБ: Аз се чувствам омърсен заради всичко, което Йончева изля върху мен. Уважавам техните силни думи в моя подкрепа, но моето лично решение е да подам оставка и съм я депозирал в 4 часа.
- Държите да напуснете парламента?
- Помолих ги да ме подкрепят в това лично решение, подаването на оставка. Помолих ги да гласуват "за".

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Всички стоят зад Делян и ние ще се съобразим с неговото решение. Тук не очаквайте да има политическо решение специално за неговата оставка. Това което сме разговаряли и с премиера е той да остане областен ръководител на партията. Но за неговата оставка това е личен негов акт, който той отстоява и днес 4 пъти взе думата пред народните представители, за да каже - колеги, искам да напусна парламента, защото това, което направиха БСП аз трябва под една или друга форма да изляза с достойнство и вече съм депозирал моята оставка.
;

И днес престрелката между ГЕРБ и БСП по темата роднински назначения продължи. От ляво излязоха с нови обвинения за роднински връзки, този път в "Булгартрансгаз".

;

От ГЕРБ контраатакуваха със свои обвинения и въпроси към БСП. Те попитаха лидера на левицата Корнелия Нинова за работата на съпруга й в "Лукойл". Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков пък отхвърли обвиненията за назначенията на съпругата му. В скандала беше намесено и името на президента.

Цвета Караянчева - депутат от ГЕРБ: След разразилата се полемика имам да задам няколко въпроса първо това ли са беквокалите на президента. Второ това ли е битката, която президента отваря срещу ГЕРБ, и ако е така е редно да зададем няколко въпроса на Нинова. Първо, къде работи съпругът на г-жа Нинова? Вярно ли е, че работи в Лукойл? На каква позиция е там, каква заплата получава?

Александър Ненков: Що се отнася до моята съпруга, освен, че безкрайно много я обичам, мога да кажа, че тя е един изключителен професионалист и се гордея с това, което тя е направила. Започва в сектор "енергетика" не защото Георги Гегов е бил нейн кум, напротив колегите, които днес толкова ниско слязоха, нека да си направят тази елементарна справка и да видят, че всъщност Жоро Гегов никога не я назначавал нея.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цената на дървата в Благоевград скочи, гориво по складовете няма
Цената на дървата в Благоевград скочи, гориво по складовете няма
От Община Кюстендил извозват безплатно ромските деца до училищата
От Община Кюстендил извозват безплатно ромските деца до училищата