НОВИНИ

Щетите от бурята Харви в САЩ може да достигнат 30 милиарда долара

Окончателната сума на щетите, причинени от бурята Харви в американския щат Тексас, може да достигне 30 милиарда долара, съобщи агенция „Блумбърг“, позовавайки се на предварителна оценка на компанията за анализи „Енки рисърч“.

bnt avatar logo
от БТА
20:46, 28.08.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
щетите бурята харви сащ достигнат милиарда долара

Според специалиста от „Енки“ по моделиране на последиците от стихийни бедствия Чък Уотсън сумата на възможните загуби съдържа и потенциалните щети от наводненията за петролния сектор в Тексас - включително работна сила, унищожаване на енергийна и транспортна инфраструрктура, посочва ТАСС.

„Блумбърг“ цитира и оценка на анализатора в областта на застраховките към инвестиционна компания „Импириъл кепитъл“ Дейвид Хейвънс, според когото сумата на щетите, нанесени от Харви, може в крайна сметка да достигне 100 млрд. долара.

Кметът на град Хюстън Силвестър Търнър съобщи, че 2000 души са спасени, а много други очакват помощ. Той каза, че е осигурен подслон на 5500 души, но се очаква броят им бързо да расте. Властите в града работят заедно с Червения кръст за осигуряване на храна и дрехи за нуждаещите си, включително бебешки пелени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взривиха банкомат в столичния квартал Младост
Взривиха банкомат в столичния квартал Младост
От ВМЗ „Сопот“ отричат пожарът да е започнал от там
От ВМЗ „Сопот“ отричат пожарът да е започнал от там