НОВИНИ

Що е то да къмпингуваш на "Карадере"? (СНИМКИ)

За българите, които поне веднъж в живота си са летували на дългата няколко километра плажна ивица между град Бяла и село Горица, това е късче от Рая.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
16:31, 02.07.2016
14017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Що е то да къмпингуваш на Карадере? (СНИМКИ)

Дивата природа, прозрачно сините води, ситният бял пясък и повеят от северните склонове на Стара планина, са всичко това, което прави Карадере едно от най-уникалните местенца на българското Черноморие. Тук не е за хора, които обичат лукса и комфорта, а за свободни души, които истински оживяват, след като се слеят с природата.

В активния летен сезон по дължината на плажа и навътре в гората могат да се видят над 200 палатки и заслони, и стотици млади хора с децата си, които се наслаждават на къмпингуването, нудизма и екстремните спортове.

Въпреки че мнозина организирано почистват след себе си, се намират и такива, които не се замислят дали ще превърнат девствената местност, в поредното бунище. Природозащитниците твърдят, че боклуци оставят не къмпингарите, а случайните летуващи.

През март депутатите решиха дивото къмпингуване и паркирането на по-малко от 100 метра от морския бряг да бъде забранено, гласувайки промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Това предизвика протести на къмпингарите, след които забраната отпадна.

Тези дни темата Карадере отново влезе в новинарските емисии. Опасност за възможно застрояване на терени зад плажа предизвика обществени дебати и вълнения на природозащитници.

На фона на последните притеснения, решихме да Ви покажем как се къмпингува на Карадере.


Снимките са от фейсбук тага "Карадере".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турските власти освободиха Ахмет Несин, подкрепял прокюрдски вестник
Турските власти освободиха Ахмет Несин, подкрепял прокюрдски вестник
Лувърът стана по-достъпен
Лувърът стана по-достъпен