Шефовете на ФБР - Джеймс Коми, и на Агенцията за национална сигурност - Майкъл Роджърс, ще бъдат поканени във вторник на закрито изслушване в Комисията по разузнаването при Камарата на представителите за допълнително обсъждане на въпроса за предполагаемата руска намеса в предизборната кампания в САЩ, съобщи днес на среща с журналисти председателят на комисията Девин Нунес.

© БТА

Това ще бъде второто заседание на комисията по темата. "Редица въпроси все още остават без отговор. Ние искаме да изслушаме двамата, преди да викаме други свидетели", каза Нунес.

Той съобщи също така, че бившият шеф на предизборния щаб на президента Доналд Тръмп - Пол Манафорт, доброволно е изявил желание да бъде препитан от комисията. Предстои тя да се консултира с адвокатите си, както и с юридическите съветници на Манафорт, дали този разговор да бъде открит за обществеността или да се проведе при закрити врата.

"Ние не искаме да встъпваме с ера на нео-маккартизъм, при която да привикваме американци (за разпит) само защото имената им са споменати в някакъв медиен сюжет. Ако хората искат да дойдат тук доброволно, ние ще приемем това", каза Нунес.

Преди седмица агенцията съобщи, че преди 10 г. Манафорт е работил за руския милиардер - алуминиевия магнат Олег Дерипаска, приближен на президента Владимир Путин, и е подписал с него годишен договор за 10 млн. долара. В изявление пред АП в началото на тази седмица Манафорт потвърди, че е работил за Дерипаска, но отрече, че неговата дейност е имала за цел да обслужи интересите на Русия.